Tuesday, 31 August 2010

Apabila thirtyeight muncul lagi


Untuk kesekian kalinya, thirtyeight telah berjaya ada video yang Vogue gitu. Eh tak best guna ayat vogue. Cam makcik2 yang bajet daten pakai tudung separuh dengan gelang emas2 yang tak boleh blah. Maka,baik guna ayat VIDEO THIRTYEIGHT YANG GEMPAK DUH! BERGABONG! MELETUP! Baru oke kan? 

Hah! Macam ni laa thirtyeight. Kamu takkan sangka betapa GEMPAK ! nya mereka. Jangan kamu pandang pada konflik persahabatan yang kecik dalam group ni,kamu akan rasa thirtyeight tak bergabung.  Jadi,baik kamu buat2 taktahu pada konflik kecik tuh kerana itu semua pasang surut dalam persahabatan. Biasalah, sebagai  student mesti ada 'peer pressure'. Sila pandang pada perkara perkara POSITIF yang kamu boleh dapat dalam thirtyeight. Apa thirtyeight telah buat? Sekurang-kurangnya thirtyeight pernah sanggup berpindah ke kolej kat JB  lama2 dari kolej yang kat Nilai hampir setengah tahun semata2 nak bagi chance kat group lain kat Nilai untuk ada kelas. Kira thirtyeight ni paling lama laa yang boleh berpindah dari kolej kat Nilai jauh-jauh walaupun pada mulanya tak sanggup. Apa2 pun,kat JB ni laa thirtyeight banyak belajar macam2. Betul kata orang,makin jauh perjalanan makin luas pengetahuan. 

Memang ada sebilangan dari thirtyeight yang tak sabar nak balik kat kolej yang kat Nilai. Tipu laa kalau ada dalam thirtyeight yang tak rindu belajar dalam audi,yang tak rindu tawar menawar dengan abang indon kat Ko-Op kolej semata-mata taknak bayar 50sen masa nak topap,rindu kat skill lab dengan setiap nurse Instructor masing masing,mesti ada yang rindu kat library sana sebab lebih banyak info dan macam2 lagilah thirtyeight akan rindu kat kolej yang kat Nilai. Begitu gak dengan PPE bagi thirtyeight perempuan.

     Bila kat Mantin lak,rindu nak bangun pagi naik bas ramai2 dengan course atau group lain,rindu nak main buaian malam2 sambil kira bintang,rindu nak makan nasi bujang kat kedai Iwan AF,mesti ada yang rindu gak nak curi2 masuk Lagenda College untuk cocok duit sambil usha abang2 yang ala2 'usher' atau ala2 'beyonce' kat situ,yang paling rindu bila pergi pasar malam kat Mantin pada setiap malam Rabu, dan macam2 lagi yang thirtyeight sedang rindu. Eh,tak lupa gak bagi yang ada mata air kat Mantin dan rindu nak date malam2 kat Mantin seperti dulu. Mungkin thirtyeight sedang merindui semua itu.

Kat video ni banyak merakam kenangan Thirtyeight kat JB.Maka sebelum balik Nilai maka mari kita mengingatkan semula detik2 indah yang dikongsi bersama oleh thirtyeight kat JB ni. Ni video yang pertama kali disiapkan pada hari Ahad , 22 OGOS 2010 yang dibuat susah payah . Bukan senang nak cari gambar sesuai,nak betul2kan timing setiap moving gambar dalam video ni,nak cari lagu2 untuk dimuatkan dalam video ni. Tuh tak termasuk lagi beliau bersusah payah jadi camerawoman pada hari kejadian. Maka,thirtyeight perlu laa berterima kasih banyak2 kat Cik wafa dinosaur =)


LOADING. . . 
.
10%
.
.
70%
.
100%

THIRTYEIGHT PRESENTING
OUR OFFICIAL GROUP VIDEO:


video


Video has been created by: Wafa Dinosaur
Entry posted by: DOT DOT DOT


ENTRY INI THIRTYEIGHT YANG PUNYE

4 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

cmbest jer 38
asal dipindahkan dari Nilai?
kt Nilai ad bintang ke xD
huahua

fazlyeen alyaa said...

yeahh..38 bnyk kngn kt jb..
pew2 pn 38 de best among the best.. :))

Miranisa =) said...

razi: haha 38 mmg best.
ni panggilan utk batch kitorang hehe

Miranisa =) said...

lyeen:yup! of course :DD