Wednesday, 16 February 2011

The Best Experienced of 38 =)

Masa semester 3 yang lepas,thirtyeight telah diberi peluang untuk praktikal kat maternity ward dan jaga baby.Sebab pengalaman ni la paling berharga.Biasanya,kitorang kena jaga patient yang dah besar.Yang sakit biasa atau kronik.But for this posting,kitorang dah dapat peluang yang hebat ni.Serius best. =)


Wah susah nak cari pengalaman ni.Tengok ibu bersalin,tukar pampers bayi,mandikan bayi baru lahir,layan kerenah kekanak,susukan bayi baru lahir,ajak ibu bersalin cara nak menyusukan bayi,ajar mereka gak cara breast feeding yang betol,check bayi yang baru lahir nak detect abnormality,ikut doktor pakar sakit puan dan doktor pakar kekanak.Erm dan macam macam lagi la. . Serius susah nak dapat pengalaman semua ni bila semester lain.

Ni la gambar gambar yang mampu dikumpul oleh saya sebagai penaip bebas.cewah.:D Antara beberapa ragam 38 bersama bayi masa posting semester 3 ni. Now,enjoy with this pictures oke.Bukan senang nak tackle hati kekanak sebenarnya! =)

And presenting. .

Said dan Mirul =)
Nisa dan Bella =)
Fyza Hamzah dan Wafa Shahirah =)
Nisa Nasuha dan Fify Afikah =)
Hafiz Azim dan Jachinta =)

Atiqah Azizan , Mira Nisa dan Siti Anisah =)
Gambar atas : Syana , gambar bawah : Rayna =)

Gambar atas : Anis Adnan , Gambar tengah : Fatin Nabila , Gambar bawah : Qila Oshkosh =)
Gambar atas : Nurul Nadya , Gambar bawah : Nurul Syazwani =)
Gambar Atas : Harris Batisah Fitri , Gambar bawah : Bbrp di antara mereka yang posting KPJ Kajang =)

Kepada thirtyeight lain yang tak dapat sumbangkan gambar dia,sorry sesangat. Sebab ni je saya mampu buat sebagai penaip bebas,cewah =p . . Oke ni je yang nak dikongsi . Have a nice day wahai readers =)

Oke kite ketemu lagi di lain hari. Ting tang ting tang Alexander. Saya mengundur diri kali ni sebagai penaip bebas,cewah =p



ENTRY INI THIRTYEIGHT YANG PUNYE

16 comments:

Zulfikar Hazri said...

UuUUuuuuuuuHai... lawa2 cun2 nurse2 ni semua.. dah la cun.. pandai jaga baby lak tu.. jatuh cinta kejap.... :)

Miranisa =) said...

kejap je encik =p

Along Usop said...

comel2 je....baby2 tuh.. heheh

*along tak pandang nurse je okey..
wlopun diakui ke-cun-an korg.. agagaga

ade sorg member.. amik nursing gak.. tapi bahagian org tua.. hm.. lama dah tak kontek dia.. =(

WaFa ShaHiRaH said...

awww... suwitnye~~ :')

Mohd Fitri said...

jururawat sangat mulia orangnya. bukan mudah nak layan karenah pesakit. thumbs up for nurse =)

Farhana Jafri said...

sweet ny!! jeles lak tgk korang.. hu3..

yana said...

sume nk cakap..somel giler baby y nurse nama nisa n syana dukung ue..cute sangat3...

fify said...

sem yg paling best. so sweeettttt =) thnks to fitri jugak.

Miranisa =) said...

Along : haha mst la comel . baby kan :D
anyway thanks sbb puji stn nurse kat sini . . =)
ouhh try la contact die balik. .

Miranisa =) said...

wafa : hehe thanks =)

Miranisa =) said...

Fitri : thanks utk pujian tu =) and thanks again sbb promote us.

Miranisa =) said...

farhana : wah takmo la jeles. huhu kami pun manusia biasa gak.

Miranisa =) said...

yana : ouh hehe baby tu mmg comel =)

Miranisa =) said...

fify : yepp tau xpe. i love this sem =)

LittLeMyRsHMaLLoW said...

seronok sgt time mandikan baby...
kan ? buat vital sign...
tapi ssh sikit kalo bby tue nanges...
hehe~

bau baby..best !
=)

Miranisa =) said...

LittleMyrshmallow: aah!! mandikan baby memang best =)))